
مهرشاد
اینترنت اشیاء یا IOT چیست و چه کاربردی دارد ؟
اینترنت اشیا (Internet of Things) یا ( IOT به اختصار) به طور کلی اشاره دارد به بسیاری از اشیا و وسایل محیط پیرامونمان که به شبکه اینترنت متصل شده اند و می توان توسط اپلیکیشنهای موجود در تلفنهای هوشمند و تبلت آنها را کنترل و مدیریت کرد.
به گزارش اکو ویژن ، طبق تعاریف ارائه شده در ویکی پدیا عبارت اینترنت اشیا، برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیا بی جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آن ها را سازماندهی و مدیریت کنند.
اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل می کند ولی با اینترنت اشیاء تمام اشیاء به هم متصل می شوند . اینترنتِ اشیاء (Internet Of Things) مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات بوده و به طور خلاصه فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیاء) قابلیت ارسال داده از طریق شبکههای ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم میشود.
بستر اینترنت اشیا بر امواج رادیویی بیسیمی قرارداده شده که به دستگاههای مختلف این امکان را می دهند تا از طریق اینترنت با یکدیگر به برقراری ارتباط بپردازند. این بستر شامل استانداردهایی مانند وایفای، بلوتوث کممصرف، NFC، RFID و غیره است که شاید تاکنون اسم آنها را هم نشنیده باشید.
قفلهای هوشمند، ترموستاتهای هوشمند، خودروهای هوشمند، مطمئنا اینها واژههایی هستند که بارها و بارها شنیدهاید و البته در سالهای آتی بیشتر خواهید شنید.همه دستگاههای یادشده در دستهای به نام اینترنت اشیاء یا به طور مخفف IoT قرار میگیرند.
در سطح پایهای، اینترنت اشیا درواقع به ارتباط اشیای مختلف از طریق اینترنت و برقراری ارتباط با یکدیگر میپردازد تا هدف آن یعنی فراهمکردن تجربه کاراتر و هوشمندتر محقق شود.
همانند دیگر تکنولوژیهای جدید، IoT نیز میتواند در ابتدا مفهومی سردرگمکننده به نظر برسد. همچنین این واژه بهویژه هنگامی که صحبت از استانداردهای مختلف و همچنین ایمنی و امنیت آن میشود میتواند مفاهیم جدید و ویژهای پیداکند.
به عبارت دیگر ایده طراحی دستگاههای مختلف با امکان برقراری ارتباط بیسیم به منظور رهگیری و کنترل از طریق اینترنت و یا حتی یک برنامه ساده مخصوص گوشیهای هوشمند، اصطلاحاینترنت اشیاء را توصیف میکند.
با اجرای این شیوه در نهایت ممکن است محیط پیرامون بشر به چیزی شبیه آنچه در فیلم ها و داستان های تخیلی اشاره می شود نزدیک شود به عنوان مثال بهره گیری از این شیوه باعث می شود یک جارو برقی بتواند در زمان مشخصی فعال شده، محل تعیین شده از قبل را نظافت کرده و سپس مجددا خاموش شود.
بررسی های موسسه تحقیقاتی گارتنر نشان می دهد که تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۵ میلیارد وسیله مختلف در جهان از طریق خدمات مبتنی بر اینترنت اشیاء به اینترنت یا دیگر شبکه های اطلاع رسانی متصل خواهند شد. بررسی های شرکت سیسکو نیز حاکیست که تا غلبه یافتن پدیده اینترنت اشیاء تنها سه سال زمان باقیست.
بنابراین در سال ۲۰۱۸ ماشین ها و سیستم های الکترونیکی می توانند از طر یق اینترنت بدون نیاز به انسان ها و حتی بیشتر از آنها با یکدیگر در ارتباط باشند.
تفاوت حالت مهمان و حالت ناشناس در مرورگر کروم چیست؟
مرورگر کروم از همان بدو رونمایی و آغاز به کار خود موفق شد خیل عظیمی از کاربران فضای مجازی را به سمت خود بکشد. سرعت بالا و همچنین امکانات متعدد از جمله دلایل پیشرفت این مرورگر اینترنتی محبوب به شمار میروند. این مرورگر کمپانی گوگل حالتهای مختلفی را جهت وبگردی مخفیانه و خصوصی به کاربران خود ارائه میکند.
حالت ناشناس (Incognito Mode) که آن را در سایر مرورگرها با نام وبگردی خصوصی (Private Browsing) میشناسیم، سالهاست که در مرورگرهای اینترنتی مختلف در دسترس قرار دارد. مرورگر کروم اخیرا قابلیت جدیدی جهت جابجایی بین پروفایلهای مختلف را معرفی کرده است و کاربران میتوانند در محل کار یا منزل از پروفایل متفاوتی جهت وبگردی آنلاین استفاده کنند.
اما در این قابلیت یک حالت جدید نیز معرفی شده است. حالت مهمان (Guest Mode) حالا همراه با امکان جابجایی در پروفایلهای کروم رونمایی شده و ممکن است تفاوت آن با حالت ناشناس یا همان اینکاگنیتو را ندانید. خوشبختانه به سادگی میتوان تفاوت بین این دو حالت وبگردی را متوجه شد، چرا که هر کدام کاربردهای خاص خود را به همراه دارند.
حالت ناشناس یا اینکاگنیتو به کاربران این امکان را میدهد تا در شرایطی به وبگردی بپردازند که مرورگر کروم فعالیت آنها را در بخش تاریخچه ثبت نمیکند. در واقع با انتخاب این حالت، پنجره وبگردی جدیدی باز میگردد که تاکنون رنگ فضای مجازی را به خود ندیده است! وقتی که یک پنجره اینکاگنیتو را در کروم ببندید، دیگر راهی برای به دست آوردن اطلاعات درون آن پنجره وجود نخواهد داشت. دیگر خبری از ثبت تاریخچه یا کوکی سایتها نیست!
این حالت کاربردهای فراوانی دارد؛ به عنوان مثال ورود به اکانت فیسبوک در رایانه دیگران بدون نیاز به خروج از اکانت یا اینکه بخواهیم نحوه نمایش صفحهای برای عموم را در فضای مجازی بررسی کنیم. افزونههای مرورگر کروم نیز در حالت ناشناس غیرفعال هستند. بنابراین اگر افزونهای در حال خرابکاری در مرورگر شما باشد، با بهرهگیری از حالت اینکاگنیتو میتوانید متوجه این موضوع شوید. اما شما در حالت ناشناس به هیچ وجه نامرئی نیستید!
حالت مهمان – guest Mode – پروفایلی برای افرادی که به مدت کوتاه از مرورگر کروم استفاده میکنند ایجاد خواهد کرد. همچون حالت ناشناس، در این بخش نیز خبری از فعالیت افزونهها و ثبت تاریخچه وبگردی در مرورگر نخواهد بود. با این حال در بخش مهمان، کاربر نمیتواند هیچ یک از تنظیمات مرورگر کروم را به جز موتور جستوجو تغییر دهد. کاربر مهمان به تاریخچه وبگردی کاربر اصلی مرورگر و رایانه نیز دسترسی نخواهد داشت.
بنابراین به صورت کوتاه و خلاصه باید گفت حالت ناشناس (Incognito Mode) به کاربر اصلی مرورگر کروم امکان وبگردی بدون ثبت تاریخچه را میدهد، در حالی که حالت مهمان ((Guest Mode) امکان وبگردی فرد دیگری را در مرورگر کروم بدون دسترسی وی به اطلاعات کاربر اصلی فراهم میکند.